Nauti pyöräilyn riemusta ja kauniista harjumaisemista Harjureitistöllä

Nauti pyöräilyn riemusta ja kauniista harjumaisemista Varsinais-Suomen ja Satakunnan rajalla olevalla Harjureitistöllä, reitistö tunnetaan myös nimellä ”pikku-Lappi. Eikä suotta, maasto on kaunista - kuivaa kangasmetsää, harjuluontoa ja korkeuseroja - ylä- ja alamäkiä. Säkylänharjun jatkeena oleva Porsaanharjun, Huovinrinteen ja Virttaankankaan välisellä maastolla sijaitseva ulkoilureitistö on ihanteellinen maastopyöräilyyn.

 

>> Lataa Harjunreitin kartta (PDF-tiedosto)

Harjureitin kokonaispituus on noin 28 kilometriä

Harjureitin kokonaispituus on noin 28 km ja siitä on noin 14 km valaistua talviaikaan. Reitistö on perustettu v. 1998 ja vuonna 2016 se sai virallisen ulkoreitin statuksen kiinteistörekisteriin. Reitistöllä on leveitä niin patikointiin kuin pyöräilyynkin sopivia merkittyjä polkuja ja metsäteitä. Eripituiset reitit on merkitty lähtöpaikkojen opastustauluille ja reitti on etäisyysviivoitettu.

Porsaanharjun näköalalaavu

Yhtenä Harjunreitin kohokohtana, kauniin luonnon lisäksi, on harjualueen korkein kohta 143 m merenpinnasta oleva Porsaanharju näköalalaavuineen. Otathan omat eväät mukaan, ihastele maisemia ja pidä evästauko laavulla. Porsaanhajun näköalalaavulle valmistui kesällä 2022 myös kuntoportaat, testaa nekin samalla. Jokamiehen oikeuksin voit käyttää reitistöllä olevia laavuja.

Bongaa reitin varrella harjukasvillisuutta

Pyöräilyn ohessa voit myös bongata harjukasvillisuuden tunnuskasveja mm: kalliokielo, häränsilmä ja hietaorvokki muodostavat paikoin laajoja kasvustoja. Kangasajuruohoa kasvaa useilla paikoilla harjualueen metsäteiden varsilla. Myös rauhoitetun Harjusinisiiven voit nähdä varsinkin kangasajuruoho-kasvustoissa.

 

Vesimaisemaakin voit ihailla ja vaikka pulahtaa uimaan! Alueella on yksi pieni harjuhaudassa sijaitseva järvi, Kankaanjärvi. Järvi on noin 15 metriä matalammalla kuin muu ympäristö (ei ole pukukoppeja, mutta ehkä ei ole yleisöäkään).

Virttaan kylän pikkuteillä voi ajaa tasamaastoa

Virttaan kylällä on myös useita ”pikkuteitä” joita pitkin voit pyöräillä myös tasamaastoa.

Vuokrapyörien nouto- ja palautuspiste

Vuokapyörien noutopiste on osoitteessa Virttaanraitti 239 ja siitä polkaiset Virttaan Eräveikkojen majalle noin 5 minuutissa, pyörien palautus samaan osoitteeseen.

 

Jos haluatkin lähteä pyöräilemään jostain muualta harjun pisteeltä tai lähiseudulta, niin ota yhteyttä. KYSY lisämaksullista pyörien kuljetuspalvelua!

Alastaro Golf ja Alastaro Circuit

Alastaro Golf ja Alastaro Circuit sijaitsevat myös alueella, ehkäpä haluat golf-päivääsi myös pyöräilyä.

Copyright VirttaaBikes.fi / Matka-Viitala Oy  -  Tietosuojaseloste  -  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet